Choose country

Nyheter

Få en inblick i vad vi arbetar med och ta del av det senaste!

<Tillbaka till nyheter
Pressmeddelanden

Fitness Brands, ny tungviktare på arenan

Fitness Brands Nordic AB blir en av Nordens största leverantörer av träningsutrustning när Motionskompaniet AB och Gymline AS går ihop. Med totalt 68 års samlad erfarenhet av fitness, träning och hälsa spänner det nya företaget musklerna genom att maxa sin...

Fitness Brands Nordic AB blir en av Nordens största leverantörer av träningsutrustning när Motionskompaniet AB och Gymline AS går ihop. Med totalt 68 års samlad erfarenhet av fitness, träning och hälsa spänner det nya företaget musklerna genom att maxa sin service och erbjuda det bredaste produktsortimentet på den nordiska marknaden.

Företagen som går samman etablerade sig i branschen redan i början av 80-talet och är därför något av pionjärer inom träningsutrustning. Sammanslagningen innebär att två solida, rutinerade och serviceinriktade företag nu blir ännu starkare. Fitness Brands vill erbjuda kunderna unika koncept och helhetslösningar med fokus på innovation.

Trond Karlsen, Fitness Brands Norge säger:

”Vi är mycket nöjda med att gå ihop och förena våra resurser och kompetenser. För våra kunder betyder sammanslagningen att vi blir mer konkurrenskraftiga och kan utföra snabbare leveranser. Dessutom kan vi skapa smartare lösningar på en allt mer krävande marknad”.

Per Andersson, Fitness Brands Sverige:

”Fitness Brands ska vara den trygga och kompletta helhetsleverantören som skapar nya möjligheter. Oavsett om det gäller hantlar eller golv och interiör. Ett flertal spännande agenturer inom olika segment är även på ingång. Genom vår erfarenhet vet vi att inspirerande och motiverande redskap och miljöer kan vara avgörande för att skapa hälsa och livskvalitet”.

”Motionskompaniet och Gymline har också alltid strävat efter höga servicenivåer. Genom sammanslagningen stärker och breddar vi vår kompetens ytterligare vilket ger Fitness Brands ett extra lyft. Vårt mål är att bli det ledande företaget i Norden och har ambitionen att fördubbla omsättningen på tre år”.

Om Fitness Brands

Fitness Brands är en av Nordens ledande leverantörer av kvalitetsprodukter inom fitness, träning och hälsa. Företaget omsätter idag 135 MSEK och har 37 anställda. Företaget har sitt centrallager i Göteborg samt kontor i Västerås, Sverige och i Gamle Fredriksstad, Norge. Fitness Brands är exklusiv distributör av Life Fitness, Hammer Strength, Escape Fitness, TRX och Stages Cycling.

 

För mer information kontakta gärna:

Per Andersson, Fitness Brands Sverige
Mobil: +46 739 40 1100, mail: [email protected]

Trond Karlsen, Fitness Brands Norge, Mobil: +47 967 76 610,
mail: [email protected]