– Jag ville ha den där klubbkänslan som man hittar på gymmet i Los Angeles och New York, berättar Peder. Målsättningen var att skapa ett gym med en riktigt bra känsla i den lilla staden Nora. Peder har även infriat en annan dröm i och med flytten till nya och större lokaler, nämligen det unika utegymmet som är Noras eget Venice Beach. Här finns rejält med tilltagna ytor och mycket utrustning för att träna både styrka och kondition.

Utomhusboxen hos Body&Fitness

Responsen från medlemmarna på det nya gymmet har varit väldigt positivt och de uppskattar att det finns rejält med utrymme. Utegymmet har dragit fler medlemmar till anläggningen och under sommaren har även många turister kommit och tränat.

–  Vi ligger bra här, vi syns, säger Peder. Den stora parkeringen har också gjort det lätt för medlemmar och turister att besöka gymmet.

Pandemin var tuff med de extra kostnader som tillkom för att hålla restriktionerna samtidigt som medlemmarna minskade. Nu är alla tillbaka igen och medlemsstocken har ökat.

Esso-skylten hänger på Body & Fitness

Vid renoveringen behölls lokalens unika delar. Kvar finns bland annat det enorma fläktaggregatet och även andra coola och råa detaljer som smörjgropen där ursprungskaklet finns kvar. Ambitionen att skapa ett unikt gym där det flirtas med ursprunget går igen i hela gymmet.

Detaljer i gymmet på Body&Fitness i Nora

Body & Fitness har samarbetat med Fitness Brands sedan starten 2012.
– Det fungerar väldigt bra, säger Peder. Alla avdelningar håller samma höga nivå och service. Min kontakt med säljaren Joakim Spårebo är fantastisk och vi har samarbetat i tio år nu.

Peder som ser sig som en liten aktör jämfört med de stora kedjorna, tycker det ovärderligt med en samarbetspartner som backar upp och levererar allt han behöver. Det är layouter, 2- och 3D ritningar, hjälp med finansieringsbiten, serviceavdelningen… allt finns där.

– Det är 100% engagemang, från alla avdelningar, säger Peder. Fitness Brands är en stabil aktör som funnits i branschen i över 30 år – det är en stor trygghet för mindre företag som mitt.

-Att köpa kvalitetsutrustning blir det billigaste alternativet i längden, säger Peder. Han jämför med när det köpts in billigare utrustning som sedan gått sönder och behövt lagas och servas. Ibland har det till och med gått så illa att företagen hunnit gå i konkurs och gymägarna står där med trasiga produkter utan möjlighet till service.

– Life Fitness och Hammer Strength har den absolut bästa utrustningen, säger Peder.

 

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.