Vår vision

Vi skapar moderna och inspirerande träningsanläggningar av premiumkvalitet som motiverar människor till ett aktivt och hälsosamt liv.

Skapa ditt drömgym, här med utrustning från Life Fitness. Hotell Brittania, Norge.

Vår mission

Vårt uppdrag är att vara en trygg samarbetspartner som skapar inspirerande träningsanläggningar från idé till verklighet.

Med bred kunskap och lång erfarenhet skapar vi unika och innovativa lösningar med fokus på hög kvalitet och service i våra produkter och tjänster.

Per Andersson, grundare av Fitness Brands

Så här började det

1982 avbryter Per Andersson sin framgångsrika tyngdlyftarkarriär efter en knäskada och startade Västerås första gym, Colluseum Gym. Efter några år ändrades inriktningen då Per valde att byta position och istället bli leverantör och sälja träningsutrustning till gymmen. Det var här samarbetet med Life Fitness inleddes och Fitness Brands blev exklusiv återförsäljare av de världsledande varumärkena Life Fitness och Hammer Strength.

Med tiden växte varumärkesportföljen och antalet anställda. Motionskompaniet blev Fitness Brands.

Företaget gick från att sälja enbart träningsutrustning till kompletta helhetslösningar med allt från träningsutrustning till golv, omklädningsrum, receptioner och loungemiljöer.

Emma Lundgren, vd på Fitness Brands

Och här är vi idag

År 2021 tar Emma Lundgren klivet till VD-posten efter många år inom företaget.

Vill du prata om framtid, diskutera koncept eller veta mer om Fitness Brands? Boka gärna in ett virtuellt lunchmöte tillsammans med Emma.

VI SKAPAR TRÄNINGSANLÄGGNINGAR, FRÅN IDÉ TILL VERKLIGHET.

Metropolis Health Club, gymmet med utrustning från LIfe Fitness och Insignia Series.

Med 40 års erfarenhet och kunskap erbjuder Fitness Brands sina kunder unika helhetslösningar anpassat efter varje verksamhets specifika behov och förutsättningar.


Om Fitness Brands

Fitness Brands Sweden AB ingår i koncernen Fitness Brands Nordic AB där även Fitness Brands B2C AB ingår.

Fitness Brands Nordic AB, en av Nordens ledande leverantörer av kvalitetsprodukter inom fitness, träning och hälsa. Koncernen omsätter idag 150 MSEK och har 30 anställda.

Företagen har huvudkontor i Västerås, men vårt servicenätverk sträcker sig över hela Sverige.

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.