Hej Owe! Berätta om ert nya företag!
– Allt började redan 1982 då vi tog över Olympia Gym i Göteborg berättar Owe. Det var en anläggning på 500 m².

Efter några år bestämde vi oss för att lägga ner den och istället öppna en större anläggning med gruppträning. Året var 1992 och anläggningen hette Olympic Fitnesscenter med en yta på 1200 m². Den låg mitt på Kungsgatan i centrala Göteborg och var en stor träningsanläggning med den tidens mått mätt. Efter några år och många utbyggnader var den på totalt 3500 m² och hade 4 500 aktiva medlemmar. Det öppnades även en anläggning i Kompassen i Göteborg tillsammans med grundarna av SATS och det blev den första SATS-anläggningen i Sverige.

1999 blev vi och ett antal anläggningar som Nautilus och Sportsclub i Stockholm, SATS Norge uppköpta av 24 Hour Fitness. Det slutade med att SATS köpte tillbaka dessa efter en tid. Både Åsa och jag arbetade kvar i koncernen några år efter uppköpet.

Sedan bestämde vi oss för att starta ett nytt ställe igen. Vi öppnade Gymnasium i Sisjön på 3000 m² som vi sedan byggde ut för yoga och cirkelträning. Vi öppnade också Gymnasium i Torslanda efter några år som liknade Sisjön med sina stora salar för gruppträning.

Till slut sålde vi dessa till Elixia som sedan gick ihop med SATS. Vid den tiden var jag och Åsa lite halvpensionerade och hade inga uttalade tankar på någon ny anläggning.

Det kunde kanske stannat där men så blev det inte. Förra året fick vi ett samtal från en mäklare som undrade om vi var intresserade av lokaler i en byggnad med ett padelcenter. Det första vi gjorde var att undersöka vilken klass det var på företaget som skulle dela på lokalerna i byggnaden. Om standarden hos PDL mötte våra egna högt ställda krav. Svaret blev ja och det blev uppstarten det som nu är Brick Gym.

Att ligga dörr i dörr med ett padelcenter har definitivt sina synergieffekter. Det gäller från båda håll.

 

Hur gick arbetsprocessen till?
– Vi började rita och skissa. Det var funderingar kring val av färger, ytskikt och belysning.

Vad gällde utrustning så var det bara Life Fitness och Hammer Strength som gällde. Vi har höga krav och vill ha det bästa.

Vi tittade faktiskt enbart på en leverantör av utrustning. Vi har själva tränat på utrustning från Life Fitness och Hammer Strength hemma i Sverige och även på våra resor utomlands. Jag och Åsa gillar verkligen produkterna så valet blev enkelt.

Vad är era styrkor, vad är ni bäst på?
– Vi är innovativa och vill prova nya saker. Självklart går vi på nitar ibland men vi vill alltid testa innan vi avskriver något.

En annan och viktig styrka är att vi drar till oss duktig personal. Vi låter våra anställda ta plats och tänka själv…  hitta på egna saker. Vi har alltid ett öra till personalen, det gör att vi blir ett starkt team.

Vi ser till att hålla oss uppdaterade om vad som finns på marknaden, viktigt för att skapa intresse och både få och behålla medlemmar. Sedan, något som vi tycker är otroligt viktigt är att hålla en hög hygiennivå. Det ska fan vara rent! Där är vi alla och hjälper till att hålla snyggt. Från ägare till personal. Det tummar vi inte på.

Vilka är era kunder?
– Det är hela spektrat som kommer till oss. Det är allt ifrån ungdomar och crossfitälskare till spinningentusiaster, elitcyklister, yogisar och pensionärer.

Vi erbjuder allt från träning med mer klassiska styrketräningsmaskiner till fria vikter, gruppträning, inspirerande cykelklasser, styrkelyftsklasser, gruppträningar, pt-small group, cirkelträningsgrupper och yoga.

Något både vi och våra medlemmar är väldigt nöjda med är vårt koncept Brick Crush som är intervallträning på löpband i kombination med styrka. Ett koncept som går att utveckla på otroligt många sätt och där våra instruktörer sätter sin egen prägel på klasserna.

Våra medlemmar älskar löpbanden från Life Fitness. Otroligt sköna att springa på.

Hur tänkte ni kring val av inredning och design?
– Åsa har en enorm känsla för inredning och design. Hon är grym helt enkelt. Det är Åsa som hittat alla unika detaljer och haft känslan för att sätta ihop det till den premiumkänsla vi skapat. Dova, lugna och jordnära färger på väggar gör att det blir en skön och harmonisk känsla bara genom att komma in på anläggningen.

Hur fungerade samarbetet med Fitness Brands?

– Samarbetet med säljarna, leveransgänget och grabbarna som skruvar har varit helt suveränt. Hela kedjan har fungerat fint. Vi är väldigt nöjda och ni har gjort ett bra jobb.

Hur ser du och Åsa på framtiden?
— Vi kommer att fortsätta utveckla anläggningen. Det är en ständig förändring vad gäller att utveckla klasser och hitta nya koncept som inspirerar. Vi har exempelvis börjat gå tillbaka till att ha fler dansklasser och snart även boxklasser då vi hittat en grym tjej som ska börja hos oss.

Vad har ni fått för feedback från medlemmarna?
– Våra medlemmar har bara haft positiva reaktioner. Många har sagt “Wow” när de kommer till vår anläggning. De har varit helt saliga.

Nyfiken på mer? Besök Brick Gym på plats i Göteborg eller Brick Gyms hemsida www.brickgym.se

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.