Det är alltid lika intressant att ta del av den årliga rapporten över träningstrender från American Collage of Sports Medicine (ACSM). Fler än 4500 branschexperter bestående av hälso- och träningsprofiler har deltagit i undersökningen Rapporten är ett bra verktyg och underlag för hälso- och träningsbranschen att fatta grundade och genomtänkta beslut för stratgier och utveckling av sina verksamheter.

ACSM:s rapport visar att Life Fitness med sin bredd av varumärken och produkter har lösningar och produkter för varje trend. Oavsett om det gäller konditionsträning, styrkeutrustning eller anslutningsmöjligheter så ligger Life Fitness med i utvecklingen.

Den här artikeln hjälper dig att ta reda på hur du kan stärka ditt företag och förbereda dig för framtiden.

 

  • Topptrender för träningsindustrin 2022

1. Bärbar teknologi

På första plats kommer bärbar teknik, en kategori som legat i topp-3 sedan 2016. Inte så förvånande med tanke på den extrema popularitet som smarta klockor och andra enheter för aktivitetsregistrering.

Allt fler använder sig av smarta klockor för registrera träning och hålla koll på sömnkvaliteten. Att kunna mäta hastighet, distans och puls motiverar användare att hålla i träningen och prestera.

Life Fitness har utvecklat produkter som gör det enkelt att ansluta samt lagra träningsdata för att följa träningsutvecklingen över tid.

  • Utrustning som är kompatibel med Apple Watch® och Samsung Galaxy Watch.
  • Konditionsutrustning med displayerna Discover SE3HD och SL display samt TFT displayerna på ICGs cyklar på modellerna IC5 – IC8. Smidig anslutning via Bluetooth® och ANT+.
  • Synkronisera med den musik du gillar mest, se på de senaste videorna och använd dina favoritappar.

Läs mer om våra displayer.

2. Hemmagym

För första gången är hemmagym och hemmaträning med på listan. Under pandemin har många fått regelbundna vanor att träna hemifrån och även skapat egna hemmagym.

Life Fitness erbjuder en stor portfölj av produkter för hemmaträning vad gäller storlek, funktion och design. Några av de avgörande faktorerna vid valet av utrustning för hemmagymmet är:

  • storlek
  • möjlighet att förflytta utrustningen
  • förvaring

ICGs® cyklar är en av våra premiumprodukter som uppfyller dessa kriterier och som dessutom genom sin estetik även vunnit designpris.

ICG-appen® är ett bra redskap för hemmaträning med kostnadsfria träningspass designade av cykelexperter. Passar alla oavsett konditionsnivå. Välj, anpassa och dela dina träningspass med dina vänner samtidigt som du har möjlighet att ansluta till tredjepartsapplikationer.

Läs mer om vår hemmaträning.

Kvinna tränar på IC7 från ICG, Life Fitness

3. Utomhusträning

Utomhusaktiviteterna har klättrat en placering från förra året. Som kuriosa kan vi nämna att år 2010 rankades utomhusträning på 25:e plats, en rejäl resa. Att covid-19-pandemin haft stor påverkan på denna extrema framgång är en mycket trolig förklaring.

Att ta med sig delar av gymmet utomhus och njuta av friska luften och träna med andra vänner och kollegor har ett namn… Boot Camp! Denna populära instruktörsledda och militärinspirerade träning är utmanande och ger effektiv träning för hela kroppen.

Se vårt stora utbud av assessoarer från Hammer Strength och Life Fitness. Upptäck inspirerande och rolig utrustning för att öka hastighet, smidighet, flexibilitet, styrka och balans. Här finns allt från medicinbollar, hantlar, stänger och viktskivor till elastiska band och plyometriska boxar.

4. Styrketräning med fria vikter

Träning med fria vikter och assessoarer som hantlar, kettlebells och gummiband har blivit allt mer populärt. Det gäller både i gymmet med instruktörsledda klasser och såklart även i den allt mer ökande träningen i hemmamiljö.

Både Life Fitness och Hammer Strength erbjuder ett komplett sortiment av produkter. Här finns hantlar, vikter, racks och stabila bänkar från Hammer Strength. Det är viktigt att även tänka på hur utrustningen förvaras effektivt. Inspireras av vårt utbud av förvaringsmöjligheter.

Här hittar du våra fria vikter.

5. Träning för viktminskning

Här är en kategori som tagit stora kliv upp till plats fem. Allt fler har till följden av ett ökat stillasittande insett vikten av att kombinera kost och träning för att gå ner i vikt.

Life Fitness erbjuder konditionsutrustning av premiumkvalitet som hjälper utövaren att nå sina mål. Välj om det är tillsammans med våra löpband, crosstrainers, motionscyklar eller med trappmaskinen PowerMill.

Rodd är ett bra alternativ som är skonsam för kropp och leder men ger en hög kaloriförbrukning. Roddmaskinen ger en helkroppsövning där många muskelgrupper används. Cirka 85% av musklerna i kroppen engageras. Vi rekommenderar Life Fitness Heat Series Rows – Heat Row och Heat Performance Row – riktigt bra träningspartners för dem som vill gå ner i vikt samtidigt som kondition och styrka förbättras.

Roddmaskinen är ett mångsidigt träningsredskap med många fördelar för gymägaren. Det är enkelt att låta rodden vara en del av utrustningen vid small group training alternativt placeras tillsammans med resten av konditionsutrustningen i gymmet.

Mer information om Life Fitness Heat Series Row

Tre personer tränar på Heat Row från Life Fitness, träningsredskap för konditionsträning och styrka

6. Personlig träning

Allt fler upptäcker vilken boost det är att träna med en personlig tränare (PT). Tjänsten blir allt vanligare. Genom att träna med en PT ökar motivationen att prestera på topp samtidigt som PTn säkerställer optimal och säker träning.

Har du en stor tillgänglig yta? Kolla in Hammer Strengths högkvalitativa produkter, som skivstänger, slamballs, core bags och plyometriska hoppboxar. Alla dessa tillbehör kan enkelt förvaras i den fritt konfigurerbara HD Athletic Perimeter.

7. Högintensiv intervallträning (HIIT)

Högintensiv intervallträning, även känd som HIIT, ramlar för första gången sedan 2014 från 5:e till 7:e plats.

Kolla in Hammer Box för mer inspiration för small group training. Se hur man skapar en effektiv small group training yta och en gruppdynamik som ger medlemmarna inspirerande upplevelser.

Hammer Strengths senaste tillskott HIIT Performance.

  • HD Performance löpband
  • HD Performance Air Bike
  • HD Performance Sparc

HIIT Performance har ett utbud av träningsutrustning som levererar det du behöver för det ultimata performance träningspasset.

Två personer tränar HIIT-träning på HD Performance löpband

8. Träning med egen kroppsvikt

Att träna med sin egen kroppsvikt som den huvudsakliga belastningen har länge varit en populär träningsform.

Komplettera din träning med Life Fitness Studio Collection-serien som erbjuder lättare vikter, elastiska band och mattor. Tillbehör som enkelt kan användas för pilates, yoga eller Body Pump.

9. On Demand och Online-klasser

Pandemin har resulterat i en explosionsliknande ökning av online-träning.

Life Fitness erbjuder allt från enklare underhållningsalternativ till teknologi som ligger i framkant. Träningsprogrammering, appar, dataloggning och mycket mer. Om du inte redan gjort det, prova våra virtuella konditionsklasser i Life Fitness™ On Demand.

Life Fitness ™ On Demand-klasser är noggrant utformade för idrottare på alla träningsnivåer, passen är från 10 till 40 minuter och erbjuder ett brett utbud av svårighetsgrader, träningsstilar och musikgenrer. Finns nu på all vår konditionsutrustning med Discover SE3HD displayer.

10. Hälso- och friskvårdscoaching

Coachning och friskvård har varit en växande trend sedan 2010. Hälso- och friskvårdscoachning sker oftast på individuell nivå, och ibland gruppnivå, där tränaren har en stödjande funktion samt ansvarar för målsättning, vägledning och inspiration.

Vår Life Fitness Connect-app erbjuder inspiration och motivation. Appen underlättar för användarna att spåra sin träning via bärbara teknik. Life Fitness Connect-app erbjuder även dig som tränar ett stort bibliotek med övningar. Oavsett om du föredrar att träna i gymmet, hemifrån eller utomhus.

 

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.