Trender 2023 från ACSM

1. Bärbar teknologi

På första plats kommer bärbar teknik, en kategori som legat i topp-3 sedan 2016. Med bärbar teknologi menas smarta klockor, aktivitetsmätare, pulsmätare et.c. Nu kommer nyare innovationer som inkluderar blodtryck, syremättnad, kroppstemperatur, andningsfrekvens och även EKG.

2. Styrketräning med fria vikter

Att träna med fria vikter och tillbehör som hantlar, kettlebells och gummiband fortsätter att vara riktigt hett Det gäller både i gymmet med instruktörsledda klasser och även för de som gillar hemmaträning.

3. Kroppsviktsträning

Här behövs minimalt med utrustning och utrymme vilket gör det till en enkel och tillgänglig träningsform. Kroppsviktsträning har också blivit allt mer populärt på gym.

4. Seniorträning

Det här är en trend som tillgodoser träningsbehoven hos äldre generationer. Idag lever människor allt längre, arbetar längre upp i åren och vill förbli friska och fysiskt aktiva under hela livet. Den här kategorin har ofta mer disponibelt kapital än yngre generationer.

5. Funktionell träning

På femte plats kommer funktionell träning som betyder träning för att förbättra balans, koordination, funktionell styrka och uthållighet. Träningsformen anpassas lätt till målgrupp och träningsnivå.  En träningsform som förbättrar livskvaliteten i vardagen.

6. Utomhusaktiviteter

Under pandemin blev det en riktig boom med utomhusträning. Löpning, cykling, mountainbike, promenader, simning och paddling är exempel på populära aktiviteter.

7. Högintensiv intervallträning (HIIT)

Högintensiv intervallträning betyder träning som har upprepade omgångar av tuff träning där du får upp flåset rejält  (>80 % maxpuls), kombinerat med perioder av vila med låg intensitet. Högintensiv intervallträning kan tillämpas på en mängd olika träningsaktiviteter.

8. Träning för viktminskning

Allt fler har, till följden av ett ökat stillasittande, insett vikten av att kombinera kost och träning för att gå ner i vikt.

9. Certifierad personal

Idag är det viktigt att personalen har bevisad kunskap och kompetens genom utbildningar och certifieringar.

10. Personlig träning

Att träna med en personlig tränare fortsätter att ligga högt upp på trendlistan och blir allt vanligare. Genom att träna med en PT ökar motivationen att prestera på topp samtidigt som optimal och säker träning säkerställs.

Läs hela rapporten här.

Fitness Brands tillhandahåller träningsutrustning och service av högsta kvalitet. Vi levererar helhetslösningar genom våra exklusiva varumärken där vi har allt inom utrustning, golv och inredning. Med våra fyrtio år i branschen är vi en trygg samarbetspartner. Vi har kompetensen, tillsammans skapar vi en anläggning utifrån dina mål och visioner.

Kontakta oss

 

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.