Sankt Jörgen Park i Göteborg fredag 5 maj eller lördag 6 maj.

För dig som är cykelinstruktör och för dig som ansvarar och planerar cyklingen på er anläggning.

Få med dig nya insikter i hur du kan använda watt i ditt instruerande på ett mer effektivt och mångfasetterat sätt. Om du är ny och inte redan använder det på er anläggning så får du en fullständig introduktion till hur ni kan starta upp wattbaserad träning på bästa sätt.

Jim Berg ICG Master Trainer

Utbildare är Jim Berg, mångårig profil i branschen med tidigare roller så som utbildningsansvarig i cykel för kedjan Sportlife / STC, programansvarig SPRINT och RPM på LesMills Nordic, konceptutvecklare på Fitness24Seven och Activio. Jim är även utbildad fystränare från Bosön samt studerat idrottsvetenskap på GU och har själv cyklat på tävlingsnivå.


Från Fitness Brands kommer Joakim Spårebo som sedan 1999 arbetar som säljare på Fitness Brands Sweden AB och är företagets ICG Brand Manager. Han har stor erfarenhet att hjälpa anläggningar att designa och skapa en modern cykelsal. Joakim deltar regelbundet på utbildningar och workshops som ICG anordnar. På sin fritid cyklar han själv aktivt i den lokala cykelklubben, Sala CK.


Agenda

08.30 Incheckning på Sankt Jörgen Park

09.00 Teoretisk ICG-introduktion, cykelsalen

09.30 Kaffe & smörgås

09.45 TEORI  |  Wattbaserad inomhuscykling. Implementeringsstrategier av watt för olika målgrupper.

11.15 PRAKTIK | Coacha med watt på olika sätt. Cykelpass 45 minuter

12.15 Lunch, Greenhouse

13.15 TEORI  |  Passupplägg: Hur bygger jag olika typer av klasser?
Upplevelsefokus, tekniska hjälpmedel och praktisk implementering.
Vi diskuterar och analyserar övningsval, träningsfokus och musik.

14.15 PRAKTIK  |  ”Ready to race”. Gör dig redo för en utmanande upplevelse! Cykelpass 45 minuter.

15.15 Sammanfattning

15.30 Avslutning


Poolområdet på Sankt Jörgen Park, Göteborg

Sankt Jörgen Park

Sankt Jörgen Park är en unik anläggning i Göteborg som erbjuder såväl spa, konferens, hotell, träning på vår Sport Club, golf och restauranger. Här finner du vad som förmodligen är Västkustens och hela Sveriges vackraste spa med unik sparitual.

Här finns också en 18-håls golfbana på pitchavstånd från hotellet, samt även en sportclub med stort utbud av gruppträningspass och gym. 

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.