Kvinna tränar på en Hammer Strength Glute Drive.

Vill du träna rumpa på ett effektivt sätt så tänk på följande:

  1. Variera träningen: För att stimulera musklerna och undvika platåer i träningen, är det viktigt att variera övningarna och träna rumpa från olika vinklar och med olika typer av motstånd, t.ex. kroppsvikt, fria vikter och maskiner.
  2. Fokusera på övningar som aktiverar rumpmusklerna: Fokusera på övningar som riktar sig till rumpmusklerna, såsom knäböj, utfall, hip thrusts, glute bridge och sidosteg. Se till att tekniken är korrekt och att du känner att det är rumpmusklerna som jobbar.
  3. Träna tillräckligt tungt: För att bygga muskelmassa i rumpa behöver du träna tillräckligt tungt. Välj vikter som gör att du känner av en utmaning i musklerna under övningen. Sträva efter att öka belastningen gradvis över tid.
  4. Fokusera på progression: För att bygga rumpa behöver du utmana dina muskler med progressiv överbelastning. Öka antingen vikten, repsen eller seten gradvis under tiden du tränar.
  5. Se till att du vilar tillräckligt: För att musklerna ska få tid att återhämta sig och bygga upp sig själva behöver du se till att du vilar tillräckligt mellan träningspassen. Sträva efter att träna rumpa två till tre gånger i veckan och låt musklerna återhämta sig ordentligt mellan passen.
  6. Komplettera med rätt kost: För att bygga muskler behöver du komplettera träningen med rätt kost. Se till att du äter tillräckligt med protein och att du får i dig tillräckligt med näringsämnen för att stödja muskeluppbyggnaden.

Vi har träningsutrustningen och kunskapen för att skapa en riktigt häftig träningsyta för Glute Training.

Läs mer om vår Glute Zone

 

Vi har utrustningen du behöver för att skapa din egen Glute Zone.

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.