Hallå där, Martin Moberg, sälj- och marknadsansvarig på Brick Gym i Göteborg, som även ansvarar för företagets cykelutbildning.

Kan du berätta om din bakgrund?

– Jag kommer från konditionsidrotten och är orienterare från början. Med tiden blev det mer skidor för att sedan lägga störst fokus på cykling som nu är min primära träningsform. Tidigare drev jag ett företag som arbetade med förebyggande företagshälsovård, både fysiskt och psykiskt.

Varför valde ni ICG-cyklar när ni skapade Brick Gym?

– Vi ville att anläggningen skulle andas nytänkande, skön atmosfär och hög kvalitet. Det är en känsla som vi vill ska genomsyra alla våra segment. Cyklarna från ICG passar bra genom sin höga kvalitet.

Tack vare ICG och möjligheten till wattmätning så har vi cyklar som lockar bra instruktörer med hög kompetens. Många instruktörer har tidigare jobbat med pulsmätning men här är det watt som gäller.

Med watt kan man mäta träningen på ett helt annat sätt, precis som när man vet hur mycket man tar i bänkpress. Det blir så tydligt.

Vad särskiljer ICG från andra märken på marknaden tycker du?

– Cyklarna är lättanvända men ändå avancerade.

Cykeln tilltalar nybörjare på ett enkelt och lekfullt sätt samtidigt som den är attraktiv för den rutinerade och väldigt vana cyklisten också.

Vi har valt IC7-cyklar som uppfyller alla de behoven på ett väldigt bra sätt. Den är lätt att göra ren och hålla fräsch. Vissa andra cyklar kan kännas vobbliga men den här är väldigt stabil och känns trygg även för stora och tunga utövare.

Man kan lita på kalibreringen på cyklarna. Det har aldrig varit några problem med att de håller sina watt, det gäller även om jag går från en cykel till en annan. De är alltid jämförbara. Tillförlitligheten som är så viktig! Jag är glad att vi valde IC7 till vår anläggning.

Berätta om hur samarbetet med Fitness Brands fungerat.

– Min upplevelse är bara positiv. Har det varit något problem har vi alltid fått snabb support och service. Jag har bara bra saker att säga om Fitness Brands som företag och om hårdvaran och cyklarna. Vi har alltid en bra dialog genom allt som sker.

Varför ska man träna inomhuscykling hos er?

– Det finns något för alla. Man kan göra det väldigt avancerat och väldigt enkelt som deltagare. Vi har kompetensen vilket gör att vi kan förmedla cykling på ett sätt som alla förstår utefter sin aktuella nivå. Samtidigt utbildar vi succesivt medlemmarna under klasserna. Vi har många olika instruktörer vilket gör att våra medlemmar hittar den som inspirerar dom själva mest.

Det viktigaste är att våra medlemmar lämnar salen med ett leende och positiv inställning till cykling. Och så är det verkligen.

Beskriv hur en ”typisk” person som tränar inomhuscykling på Brick ser ut?

– Det är en vardagsmotionär, 45+ som gillar gemenskap. På Brick bygger vi lojalitet i klasserna vilket gör att vi har många stammisar. Det finns plats för 35 stycken deltagare per klass, 20 av dessa är samma trogna medlemmar varje pass. Det här gör att det skapa en familjär känsla och vi är väldigt inkluderande.

Att vara här ska kännas som en förlängning av ditt vardagsrum. För oss på Brick är det viktigt att det är prestigelöst och behagligt.

Har ni några speciella koncept?

– Vi har diskuterat om vi ska ha olika koncept eller namn på cykelklasserna beroende på hur dessa är uppbyggda. Idag informerar vi “hur instruktörerna är” – hur de lägger upp sina klasser. Med det menar jag exempelvis prestationsinriktad cykling eller de som har större fokus på upplevelse, musik och takt, eller instruktörer med mer systematisk konditionsträning, tidsbaserade intervaller och så vidare.

Något alla instruktörer på Brick Gym har gemensamt är att vi använder våra stora skärmar och alla klasser är wattbaserade.

Martin Moberg på Brick Gym

Vi uppmuntrar också våra deltagare att göra FTP-test. Det är något som är väldigt uppskattat.

Vad säger medlemmarna om cyklarna och cykelsalen?

– Själva cykelkänslan är annorlunda än vad många cyklat på tidigare.

Medlemmarna tycker att cyklarna är sköna, tysta och har en bra känsla.

Det är finns många inställningsmöjligheter vilket gör att man får en bra och ergonomisk position på cykeln oavsett kroppsbyggnad.

Våra medlemmar uppskattar miljön i salen vilket är något vi satsat mycket på. Det är bra drag i ventilationen när klassen är igång vilket uppskattas mycket. Vi har en genomtänkt designad cykelsal vilket betyder att det inte finns några dåliga platser, alla ser instruktören!

Det är bra belysning och bra ljud som kommer från taket så det blir jämt fördelat över salen.

Vi städar och våtmoppar efter varje pass. Något annat vi satsar på är att vi har handdukar som hänger på styret när det är dags för cykelklass. Detta är en hygienfråga och service som gör det lättare för oss att städa vilket i sin tur gör att cyklarna håller sig fräscha. Visst får vi mer att tvätta men det är det värt.

Hur jobbar ni med den virtuella träningen?

– Vi har valt att ha VR-klasser on demand. Medlemmarna säger till i receptionen när de vill starta en klass och så ordnar vi det. Det är ett jättebra komplement att ha eftersom cykelsalen står där till förfogande när det inte är någon ordinarie klass. Klasserna är riktigt bra och finns i tre olika nivåer.

Hur ser ni på framtiden?

– Vi spanar på olika typer av koncept. Vi har väldigt bra och stora skärmar vilket gör att vi funderar på att visa egna filmer, vi har redan haft olika temalopp som Vasaloppet och schlagerspinning.

Det finns mycket kul som går att göra med färgerna i systemet. Ja, vi får se.

Kontakta oss!

Säljare på Fitness Brands

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.