Det här är ett öppet, ljust och luftigt gym på 3600 kvadratmeter inklusive fyra padelbanor som drivs av hyresvärden Södra. Allt detta sammantaget erbjuder stora möjligheter för olika typer av träning och rörelse. Förutom det stora utbudet av maskiner både för styrka och konditionsträning finns också rejält med fria ytor.

Idrottskliniken Södra, Växjö har konditionsutrustning från Life Fitness

 

Patrik Mattsson, vd och delägare, har bara fått lovord från medlemmarna. Att det är en anläggning som går hem oavsett ålder är tydligt. Här finns kommentarer som de yngres “fett häftigt” till de något äldres “varm och fin miljö”. Idrottskliniken Södra har också en riktigt snygg helhet. Den är kaxig och häftig samtidigt som den har en sober design. Här samsas sköna och levande material som trä tillsammans med en rå och tuff industriell touch.

– Styrkan hos Idrottskliniken är att hela tiden våga och att vara nyfiken, säger Patrik. Att våga testa nyheter, ha nära till beslut och ligga i framkant är något som kännetecknar oss.

Idrottsklinikens affärsidé är att vara Växjös lokala gymkedja. Genom att det finns så många anläggningar i Växjö så är det alltid nära till en träningsanläggning. Basutbudet för gruppträning (exempelvis PowerPump, step och så vidare) finns på de tre största anläggningarna. Varje anläggning har även nischade pass. Det medför att allt inte behöver finnas överallt. Det gör i sin tur att anläggningarna blir unika men ändå andas en Idrottskliniken-känsla. Medlemmarna känner igen sig.

Idrottskliniken Södra, Växjö har konditionsutrustning från Life Fitness

Idrottskliniken har samarbetat med Fitness Brands i tio år.
– Vi är mycket nöjda med samarbetet säger Patrik. Han upplever personalen som kunnig och lösningsorienterad. Inget är statiskt utan det är en god kunskap och dialog som spänner över alla avdelningar.

Patrik har varit med ända sedan 1990 då Idrottskliniken enbart fokuserade på sjukgymnastik. Resan med Idrottskliniken har hittills resulterat i fem publika anläggningar samt en pt-studio där medlemmarna enbart tränar tillsammans med en pt, och ett High Performance Center vilket enbart riktar sig till elitidrottare.

Idrottskliniken Södra, Växjö har styrketräningsutrustning från Hammer Strength och Fitness Brands

Idrottskliniken Södra erbjuder flera olika koncept inklusive coachpass som exempelvis Hammer Box med plats för 18 deltagare, där medlemmarna tränar med skivstänger, kettlebells, konditionsmaskiner, hantlar samt Escape N´Run där det är konditionsträning på löpband i kombination med styrka.

– Life Fitness och Hammer Strength har bra och sköna maskiner säger Patrik. Jag vet av erfarenhet att det är kvalitet med hög hållbarhet vilket ger en stor trygghet.

Om det skulle vara något så finns alltid serviceavdelningen där och backar upp. Jag tycker att det blir en bra mix att blanda utrustning från Life Fitness med Hammer Strength.

Idrottskliniken Södra, Växjö har konditionsutrustning från Life Fitness

En uppskattad detalj på Idrottskliniken Södra är de olika typerna av omklädningsrum. Här finns förutom de traditionella omklädningsrummen med bastu även ett stort gemensamt “Ladies/Gents” omklädningsrum som är till för både dam och herr. Det är ett luftigt rum med bås där medlemmarna byter om, låsbara skåp och endast en dusch i en av toaletterna. Den genomtänkta och snygga designen finns med även här. Den iögonfallande stora målningen på en gorilla i regnbågsfärger som finns i det gemensamma omklädningsrummet blir som pricken över i.

Pandemin var en skakig period men den trenden har vänt. Efter ett helt år av goda omdömen och positiv feedback så har Södra bidragit med att ge god energi till de övriga anläggningarna.

– Vår senaste anläggning har givit Idrottskliniken och dess medlemmar ökad energi och inspiration, säger Patrik. Det känns fantastiskt skönt!

 

Referensanläggning

Idrottskliniken Södra

Se filmen från Idrottskliniken:

Hammer Strength Box

Läs mer

Marknadsföringsmaterial till kunder finns för Hammer Sterngth Box

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.