– Det är så skönt att slippa leta efter skivstångslås! Och ännu skönare att slippa köpa nya när de försvinner eller går sönder, säger Peter Wallinder, gymansvarig på nyöppnade Friskis&Svettis Klockartorpet i Västerås.

Det här är stadens fjärde Friskis&Svettis och ett gym helt utan lösa skivstångslås.

Företaget Gungnir of Norway har tagit fram den unika lösningen ”SlideLock” som resulterat i skivstänger och hantelgrepp med inbyggda skivstångslås. Låset är integrerat i stången. Viktskivan säkras genom enbart en rörelse – lyft låset, dra mot viktskivan och släpp.

För att bli ett certifierat Collar Free Gym ska skivstängerna på anläggningen komma exklusivt från Gungnir of Norway.

Friskis&Svettis Klockartorpet är först ut i Sverige med att få denna certifiering. Här finns alltså Gungnirs skivstänger både i gymmet och i gruppträningssalen.

Friskis&Svettis Klockartorpet har öppet dygnet runt. Genom att de valt att bli ett certifierat Collar Free Gym så slipper föreningen problemet med lås som försvinner under obemannade tider. Något som spar både tid och pengar.

– Att ingen kommit på det här tidigare är en kommentar vi får från medlemmarna. Det har bara varit positivt och medlemmarna tycker att det är en smart lösning, säger Peter.

De inbyggda låsen bidrar även till en ökad säkerhet. Fler medlemmar säkrar vikterna och använder låsen när de är så lättillgängliga. Låsen är alltid på plats. Peter tycker att det blir rent och snyggt när det inte dräller runt lås överallt.

Träningsanläggningen var ursprungligen en padelhall och känslan när man kommer in i lokalen är öppen och luftig.Crosstrainers i ett gym

– Det är lätt att få en överblick över lokalen och det finns en inspirerande mix av träningsutrustning säger Anders Kumlin, försäljningschef på Fitness Brands. Här finns styrkeutrustning med viktmagasin samt de populära cirkelträningsmaskinerna från Life Fitness, Plate Loaded-utrustning från Hammer Strength, rejält med löpband, crosstrainers, cyklar och två PowerMills. Självklart också en stor yta med multimaskiner och fria vikter. Här finns träningsutrustning för alla.

– Vi väljer premiumprodukter med hög kvalitet från Life Fitness och Hammer Strength när vi köper utrustning. Det är viktigt eftersom Friskis&Svettis har en hög användandegrad, säger Peter.

Redan år 1996 började samarbetet mellan Friskis&Svettis Västerås och Fitness Brands, det är nu 28 år sedan. 

Peter fortsätter berätta att en annan viktig del i det fortsatta samarbetet är att allt fungerar så smidigt. Serviceavdelningen är otroligt bra med det stora reservdelslagret som gör att allt går snabbt.

Det lönar sig i längden att investera i hög kvalitet. På Friskis&Svettis i Västerås står det träningsutrustning i gymmen som är 20 år gamla. Utrustning som fortfarande används och fungerar väldigt bra. 

Läs om The Collar Free Gym

Se filmen från Friskis&Svettis Klockartorpet

Spela video

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.