Choose country

Nyheter

Få et innblikk i hva vi jobber med og hold deg oppdatert med det nyeste nye!

<Tilbake til nyheter

Hvordan bli en bedre spinninginstruktør med fargesoner

Featured Video Play Icon

Hvordan bli en bedre spinninginstruktør med fargesoner.

Ønsker du å gi en inkluderende stemning i spinningsalen og skape lagfølelse? Elsker medlemmene dine konkurranse på sykkelsetet – enten som et team eller individuell konkurranse med leaderboard? Coach By Color gir ENKEL, INSPIRERENDE og MOTIVERENDE treningsglede i spinningsalen med farger.

Sett en utrent 65-åring på sykkelen mellom Bradley Wiggins, 4 dobbelt OL mester og Tour de France vinner, og Chris Hoy 6 dobbelt OL mester og 11 ganger verdensmester i banesykling.

Hvem tror du blir mest overrasket over at de produserer samme farger i Coach By Color timer? Muligens alle 3! Fargesonen er uavhengig for den enkelte og basert på egen FTP verdi (Functional Threshold Power/terskelwatt). Alle, uansett treningsnivå, sykler i samme fargesone.

Å kjøre sykkeltimer med fargesoner gir sykkeltimene dine en ekstra og ny dimensjon. Det behøver ikke å endre hvordan eller hva du underviser, men tilføyer kompetanse og nye treningsopplevelser i sykkelsalen!

Farger blir brukt i sykkeltimer med Coach By Color både med og uten watt. Coach By Color sykkeltimer med fargesoner gjør at du som instruktør kan kjøre undervisningen på en enklere måte. Den er enkel, tydelig og forståelig for alle syklister uansett om man er opptatt av watt eller ikke.

 • Sykkel med fargesoner kan brukes til oppvarming, personlig trening, gruppe/spinningtimer eller kjør HIIT timer med IC8 modellen i funksjonelle områder.
 • Gir deg mulighet til å kjøre konkurranse, team eller «battle» økter.
 • Mulighet for å maksimere undervisningen, fordi du instruerer deltakerne med spesifikke universelle og lett forståelige fargesoner.
 • Du underviser på en pedagogisk måte – felles og lett forståelig for hele gruppen.
 • Farger gir mulighet for feedback i sanntid –  spinninginstruktør og hele sykkelgruppa er samstemte.
 • Bruk av fargesoner gir klar og tydelig instruksjon – eksempel, deltakerne øker eller minsker med et bestemt antall watt med å endre tråkkhastighet, motstand eller kroppsstilling(sitte/stå).
 • Deltakeren ser nøyaktig og umiddelbar endring, når de endrer innsats.
 • Innendørssykling skaper gruppedynamikk og mye energi. Når du underviser med farger gir det felles, klar og tydelige instrukser til hele sykkelgruppa.
 • Du bygger kompetanse til medlemmene og hjelper syklistene å «forstå» egentreningen.
 • Deltakerne vil raskt forbedre form og kondisjon, uansett endring i vekt eller kroppsstørrelse.
 • Fargesoner kan brukes både til oppvarming, personlig trening, gruppetimer i spinningsalen eller HIIT timer. Hva med å lage opplevelsesbaserte timer; «HULKEN»(grønn sone) «BRAVEHEART» (blå timer) – uendelige muligheter for nye timer både i og utenfor spinningsalen.
 • Fargesoner kan også brukes for å definere spesifikke parametre i timen. Eksempel; deltakerne holder en farge i fire minutter. Fargeskjermen på sykkelen blir verktøyet syklisten og du som instruktør bruker for å være i samme og riktig sone.
 • Medlemmer som bruker fargesoner og watt lærer å assosiere treningsdata til egen treningsinnsats; restitusjon, trøtthet, energinivå og virkning av mat og drikke. Watt data er første skritt mot å forstå hvordan kondisjonen blir bedre eller dårligere.
 • Medlemmene følger fargesoner gjennom sykkeltimen og får øyeblikkelig tilbakemelding på innsats, realisering og mestring. Mestring bygger motivasjon til fornøyde og tilbakevendende medlemmer.

Husk at din undervisningskarriere som sykkelinstruktør er en prosess, hva dine medlemmer lærer er fremskritt.

Les mer om ICG spinningsykler og de forskjellige sykkelmodellene her

Indoor Cycling Group